Zwemmen

De zwemafdeling is buiten het zomerseizoen actief met zwemtraining, trimzwemmen, triatlonzwemmen en zwemlessen. Jeugdleden hebben de mogelijkheid mee te doen aan wedstrijden met een recreatief karakter. In de zomer is er voornamelijk training en de jaarlijks terugkerende activiteiten, zoals de zwem4daagse en het zwemkamp.

Zwemtraining jeugd De jeugd is onderverdeeld in 3 groepen: tot 9 jaar, 9 t/m 12 jaar en vanaf 13 jaar. Met gerichte training wordt de zwemtechniek geoefend en verder verfijnd. Dit wordt in verschillende vormen gedaan, met als belangrijk criterium dat de kinderen er plezier aan beleven.

Trimzwemmen Zwem- en Poloclub Twenhaarsveld verzorgt voor het “winter”seizoen trimzwemmen. Niet zo maar baantjes zwemmen, maar met een trainer werken aan je conditie en zwemtechniek. Iedere week 3 kwartier in het overdekte bad de Vijf Heuvels in Markelo. Waarom zou ik gaan trimzwemmen? Denk dan eens na over de stelling: je stopt niet met sporten omdat je ouder wordt, maar je wordt ouder omdat je stopt met sporten! Als de dagelijks noodzakelijke beweging er bij in schiet vermindert je kracht en conditie. Zwemmen is dan een ideale sport om blessure vrij daar wat aan te doen. Trimzwemmen is de oplossing.

Wat is trimzwemmen precies? Trimzwemmen betekent op een gezonde, afwisselende manier bezig zijn met de zwemsport. Je conditie weer op peil brengen, onderhouden of verbeteren. Het accent ligt minder op het aanleren van de zwemslagen, maar meer op het verbeteren van de zwemslagen. Bij het trimzwemmen is de zwemmer tot drie kwartier bezig met opdrachten en afwisselende oefenstof die in eigen tijd en naar eigen vermogen uitgevoerd worden. De trainingen zijn een combinatie van sportiviteit en gezelligheid. Een les ziet er globaal als volgt uit:

• Circa tien minuten inzwemmen

• Verbeteren van de diverse zwemslagen

• Werken aan het verbeteren van de conditie

• Uitzwemmen.

 

Ben je benieuwd hoe trimzwemmen je zal bevallen, kom dan gratis 3 keer mee zwemmen. De trainingen worden gegeven vanaf september t/m april op zaterdag van 10.30 tot 11.15 uur en op woensdagavond van 19.45-20.45 uur in zwembad zwembad de Vijf Heuvels, Potdijk 5, Markelo. Vanaf mei zwemmen we in het buitenbad op maandag- en woensdagavond van 19.30 -20.00 uur.